Županijsko natjecanje „ Sigurno u prometu „
U Korčuli završeno postupanje po akcijskom planu županije dubrovačko-neretvanske „ Sigurno u prometu „

Osnovna škola Petra Kanavelića bila je domaćin Županijskog natjecanja u  prometno-odgojnoj akciji ''Sigurno u prometu'' koja se provela sukladno  akcijskom planu županije dubrovačko-neretvanske u organicaiji HAK-a, Agencije za odgoj i obrazovanje i MUP-a.

U četvrtak 6. svibnja u 10:00 na igralištu pod balonom natjecale su se O.Š. „ Fra Andrije Gnječa“ iz Staševice, O.Š. „Vladimira Nazora“  iz Ploča, O.Š. „Lapad“ iz Dubrovnika i O.Š. „Petra Kanavelića“ iz Korčule.

Natjecalo se 11 djevojčica i 21 dječak. Svaku školu su zastupale po dvije četveročlane ekipe. 

U prvom dijelu učenici su rješavali testove za provjeru prometnih i sigurnosnih pravila vozača bicikla koje je donio, pregledao i ocijenio ovlašteni HAK-ov ispitivač iz Splita.

                U drugom dijelu natjecatelji su pokazali spretnost u vožnji bicikla na poligonu sastavljenom od 10 različitih vježbi što su ocjenjivali nastavnici-mentori.

Nakon zbrajanja ocjena testa i poligona saznali su se pobjednici. Kod djevojčica prva je Marija Biliš, druga Andrea Brčić i treća Bernarda Šeparović svi iz OŠ P. Kanavelića. Kod dječaka prvi je Ivan Tomović, drugi Todor Jurjević i treći Marino Sardelić također svi iz OŠ P. Kanavelića.

               U ekipnom dijelu prva je ekipa Korčula 2, druga ekipa Korčula 1, a treće mjesto dijele ekipe Staševica 1 i Lapad 1.

Četveročlanu županijsku ekipu za državno natjecanje u Zadru čine Maja Biliš, Andrea Brčić, Ivan Tomović i Todor Jurjević. Prema riječima njihovog mentora prof. Ivana Grbina oni su veoma zadovoljni ovim uspjehom postignutim u dosad najvećoj konkurenciji i još jednom potvrdili da stalni, stručni i mukotrpni rad donosi izvrsne rezultate.

               Na kraju prof. Ivan Grbin isitče zadovoljstvo što su svi učenici pokazali zavidno znanje iz prometa i time će doprinijeti manjem broju prometnih nezgoda u kojima jednim dijelom stradavaju upravo oni. Uz pozdrav „Spretno i sretno“ želimo im uspjeh u Zadru.

Ovim natjecanjem izršena je posljednja aktivnost iz županijskog plana dubrovačko-neretvanske županije „ Sigurno u prometu „, koji je donesen u siječnju 2010. godine.

Dokumenti
 Naziv 
Akcijski plan
Poduzete aktivnosti
Poredak za županijsko natjecanje